Slimák Diet esthetic

22.07.2013 22:40

Nestačí vám bežná pleťová maska? Skúste slimáky

 
Novinkou v kozmetickej starostlivosti o tvár je slimačie sliz. Ošetrenie, ktorého súčasťou je umiestnenie živých slimákov priamo na tvár klientky, zaviedol od tohto týždňa jeden z kozmetických salónov v centre japonskej metropoly Tokia. Informoval o tom denník
 
"Sliz slimákov pomáha odstrániť odumreté kožné bunky, hydratuje pleť a tiež ju pomáha uzdraviť po spálení slnečnými lúčmi," povedala Manami Takamuraová, hovorca tokijského salónu krásy Ci: z.Labo. "Týmto spôsobom dostáva zákazníčka stopercentne čistú slimačie esenciu priamo na tvár," dodala.
 
Slimačie sliz je už dlhšiu dobu v kozmetickom priemysle známy ako látka, ktorá prispieva k zmierňovaniu starnutiu pleti a zápalov a niektoré kozmetické firmy už výťažok zo slizu týchto mäkkýšov pridávajú do svojich produktov.
 
Tokijský kozmetický salón ide ale ešte ďalej, keď necháva tri živé slimáky plaziť sa po tvári zákazníčok. Slimačie procedúra, po ktorej na tvárach zostávajú stopy slizu obsahujúceho údajne proteíny, antioxidanty a kyselinu hyalurónovú, trvá päť minút a po nej nasleduje masáž tváre a ďalšie klasickejšie druhy kozmetického ošetrenia. Slimačie kúra sama vyjde na 10 500 jenov (takmer 80EUR).
Slimáky žijú v pohodlí
 
Salón "zamestnáva" tím troch jednoročných japonských slimákov. Podľa hovorkyne podniku zvládnu obslúžiť len jedného zákazníka denne. Na viac im ich sliz nevystačí. Ak sa zrovna neplazí po tvári krásy chtivých zákazníčok, žijú si celkom spokojne.
 
"Kŕmime je bio zeleninou. Zdá sa, že najviac si pochutnávajú na mrkve. Snažíme sa ich udržiavať v teplote okolo 20 stupňov (Celzia). V podstate majú celkom jednoduchý život, "dodala Takamuraová.
 
Zákazníčky Sajak Itová ju označila za tak uvoľňujúce, že pri nej vraj skoro zaspala. "Cítite, ako sa vám slimáky pohybujú po tvári. Sprvu je to prekvapivé, ale popravde je to celkom príjemný pocit," vyhlasuje. "A pleť mám skutočne hladkú, "dodáva.
 
 
Späť